Dreyfuss & Blackford Home
CalPERS HQ Lincoln Plaza

Client:
State of California, CalPERS

Location:
Sacramento, California

Cost:
Original: $70 million
Renovations: $14 million

Completion:
Original: 1986
Renovations: 2010

Office, Interiors, Civic, Sustainable, Transportation
back to  Featured
  
        
1/11

We were engaged by the Public Employees Retirement System in the 1980’s to create a forward-thinking, 100-year headquarters for the organization. Lincoln Plaza quickly became a Sacramento landmark and displays many advanced features that are coming into their own in the 21st Century. There were many firsts – one of the first office buildings to utilized raised computer floors throughout; to utilize an integrated energy management system for lights, shades and conditioning; to feature a fully landscaped green roof. The timeless and quality design have aged very gracefully and the building remains a viable and much admired headquarters.

Over the intervening years, we have helped Cal PERS to renovate nearly all of the building spaces, making good use of the modular systems and flexible open office environment from the original design parti. The raised access floors, modular panel system and carpet tiles all contribute to the ease of reconfiguration, energy and technology updates throughout the complex. . In 2009 the building was certified LEED EB Gold by the US Green Building Council. Lincoln Plaza remains the vital heart and home to the largest pension fund in the United States, an elegant and timeless landmark.

Lincoln Plaza was featured in the February 2013 issue of Architectural Review from London. (PDF 20mb)